Ανακοινώσεις


Ένα τετράδιο κι ένα μολύβι για τη Γάζα

Ο Χώρος "Free Palestine" του Resistance Festival 2009 ζητάει την συμβολή σας στην καμπάνια "Δικαίωμα στο Διάβασμα" (http://freegaza.org/right-to-read?lang=en) που διοργανώνεται από το Free Gaza Movement (Kίνημα Ελεύθερη Γάζα) σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Γάζας, Al-Aqsa.

Στόχος της καμπάνιας είναι η μεταφορά εκπαιδευτικού υλικού στη Λωρίδα της Γάζας με την αποστολή "Καλοκαίρι της Ελπίδας", που προγραμματίζεται για τον Ιούλιο, και τη διανομή του σε πανεπιστήμια και σχολεία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της καμπάνιας:

"Αυτό δεν είναι μία ενέργεια φιλανθρωπίας. Είναι μία πράξη αλληλεγγύης και αντίστασης στο "μπλοκάρισμα των κιμωλιών" στη Γάζα και της προσπάθειας του να αρνηθεί-εμποδίσει την εκπαίδευση στους Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με την UNWRA (ο οργανισμός του ΟΗΕ στη Γάζα), το μπλοκάρισμα του Ισραήλ εμποδίζει μελάνι, χαρτί και άλλο εκπαιδευτικό υλικό να εισέλθει στη Γάζα."

Περισσότερα...
 
Ή εμείς ή αυτοί! Οι αγώνες μας απάντηση στην κρίση τους

afisa_festival_2009_1_2002η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού φεστιβάλ -με τη συμμετοχή αγωνιστών και οργανώσεων από 22 χώρες και την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων- η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) διοργανώνει τη 2η Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων Resistance 2009. Στις 26, 27, 28 Ιούνη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με κεντρικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί». Στο περιβάλλον της κρίσης, συζητάμε για τις εξεγέρσεις και τους αγώνες, το μοναδικό δρόμο για να σταματήσει η ολοκληρωτική επίθεση στους λαούς, τον εργαζόμενο κόσμο, τη φύση. Σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός δε μπορεί να δωσεί καμιά ελπίδα και προοπτική, η Αριστερά στην Ευρώπη ενώνεται, συντονίζει τα βήματά της, στέκεται αντίπαλος. Τον Δεκέμβρη χιλιάδες νέοι άνθρωποι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα αλλά και μια υπόσχεση: Οι ανάγκες μας θα βγουν στο προσκήνιο! Στο Resistance 2009 και για τρεις μέρες, ο κόσμος των κινημάτων οργανώνεται απέναντι στον κόσμο της βαρβαρότητας, του πολέμου, του κεφαλαίου. Ή εμείς ή αυτοί! 

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Χώρα των Βάσκων, Πορτογαλία, Τουρκία, Αργεντινή, Αϊτή, Κούβα, Βενεζουέλα, Λίβανο, Παλαιστίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουκρανία κ.ά.  

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν μεγάλες συναυλίες:

26/06:              Οι Fanfare Ciocarlia από τη Ρουμανία, οι Trio Balkano, οι Eva & the Adam's Garden και οι Kool a' Shake 

27/06:              Οι Dead Prez από τις ΗΠΑ, οι Ladose, οι Οργή και οι TZP

28/06:              Οι Χαΐνηδες , η Λιζέτα Καλημέρη & Μουσικώς Χύμα, οι Scarlet Sky, οι Mestoral  και οι Lost for Words

 
Resistance 2009! 2ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ

26-27-28 Ιουνίου

Γεωπονική Σχολή (Ιερά Οδός)

Το Resistance Festival 2009 είναι γεγονός. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το αντίστοιχο φεστιβάλ πέρυσι, φέτος το Resistance Festival 2009 φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερη σε εμβέλεια και μαζικότητα. Συστατικό στοιχείο του Resistance Festival 2009 είναι ο νέος ορμητικός κύκλος αγώνων που έχει αγκαλιάσει όλο τον πλανήτη και την Ελλάδα, αλλά και η παγκόσμια κρίση και οι κοινωνικές μεταβολές και αναταραχές που αυτή φέρνει. Η εξέγερση του Δεκέμβρη όχι μόνο θα χρωματίσει το φεστιβάλ, αλλά θα είναι κινητήρια δύναμή του. Και αυτό που γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί είναι τα ξεσπάσματα, οι αγώνες, οι εξεγέρσεις που ζήσαμε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ. Σε κάθε του πλευρά. Από τις συναυλίες μέχρι τις συζητήσεις, από τα θεατρικά μέχρι τις εκθέσεις. Από την άλλη, όλες οι ξένες αντιπροσωπείες θα μεταφέρουν και αυτές το αεράκι του αγώνα που φυσάει στις χώρες τους. Αντιπροσωπείες από όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική θα βρεθούν κοντά μας για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις, αλλά και να συντονίσουμε τα κοινά μας βήματα απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό. Φέτος πάντως το Resistance Festival 2009 θα επικεντρώσει αρκετά στην Ευρώπη, επειδή μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε για τα ευρωπαϊκά κινήματα, αλλά και να ακούσουμε τη γνώμη διαφόρων δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Επίσης φέτος στο φεστιβάλ θα υπάρχει ιδιαίτερος θεματικός χώρος αφιερωμένος στην Παλαιστίνη και στον αγώνα του λαού της. Και βέβαια, πέρα από τις συζητήσεις και τις συναυλίες, θα υπάρχουν ακόμα εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας, προβολές, θεατρικά δρώμενα – ενώ θα λειτουργούν και μπαρ, ταβέρνες και βιβλιοπωλεία.